Slag om Pocket Delfzijl Tweede Wereldoorlog

Anne Kloosterhuis 

Ik ben Anne Kloosterhuis, een Groningse Rotterdammer en multimedia-kunstenaar. Ik ben geboren en getogen in Bierum in een groot oud huis midden in de Eemsdelta woestijn. Dit gebied ken ik als mijn broekzak en sinds ik in Rotterdam woon ben ik dit vreemde landschap ontzettend gaan waarderen. Ik doorkruis daarom heel graag het land om wat zilte akkerlucht te proeven. Voor het concert neem ik mijn losse pols en oren op steeltjes mee.

Antonia Renen

Mijn naam is Antonia Rehnen. Ik ben geboren in Haren, Duitsland, maar in 2009 besloot ik om beeldende kunst te gaan studeren in Groningen. Hier woon ik nog steeds en voel ik me thuis. Mijn connectie met de Eemsdelta is de rivier de Eems. Ik ben opgegroeid in het Emsland en heb veel tijd doorgebracht kamperen, chillen, feesten en zwemmen in dit water. De collagetechniek is de basis van mijn werk. Materialen variërend van kranten, drukwerk resten, afbeeldingen uit oude boeken of tijdschriften transformeren tot op zichzelf staande werelden. In gesprek met de muziek wil ik kunnen improviseren in een rijk van verbeelding en tastbare structuren.

Sjoerd Rep

Hoi! Ik ben Sjoerd Rep. Vrolijk, enthousiast en een tikkeltje eigenwijs. De eerste 16 jaar van m’n leven doorgebracht in Purmerend en via omzwervingen door Europa beland in het Hoge Noorden. Eemsdelta heb ik voornamelijk leren kennen door middel van de fiets. Tijdens het Geluid van Eemsdelta lijkt het mij tof om samen met het projectorkest en de bezoekers Eemsdelta op een nieuwe manier te beleven.

Susanne Luurs

Mijn naam is Susanne Luurs. Ik ben opgegroeid in Winsum, gemeente Het Hogeland. Mijn kunst gaat over dit gedeelte van Groningen en over de connectie tussen mens en natuur. Toen ik klein was namen mijn ouders mijn broer en mij wekelijks mee om een stukje met de auto te rijden door de provincie. Zowel het noordelijke gedeelte als het oostelijke gedeelte. Zo leerde ik de schoonheid van dit landschap kennen. Ik vind hierin rust, sereniteit en verbondenheid: dit gevoel zal ik ook meenemen tijdens het concert.

Slag om Pocket Delfzijl Tweede Wereldoorlog

Simon Coops

Hallo, mijn naam is Simon Coops, geboren en getogen in Amsterdam, maar een Rotterdammer door eigen keuze. Anne is mijn connectie met de Eemsdelta. Zij bracht me daar. Het is een van de meest absurdistische plaatsen waar ik ben geweest. Bijna als een koorts. Ik zal een glimlach en mijn goede gedrag meebrengen naar het concert.

Slag om Pocket Delfzijl Tweede Wereldoorlog

Samantha Pellarini

Ik ben Samantha Pellarini, een interdisciplinair kunstenaar die de betekenis van thuis en ergens bij horen onderzoekt door middel van performance en interactieve installaties. Ik ben geboren en getogen in Venezuela en daarnaast ben ik ook Italiaans. Maar ik geloof graag dat ik uit de ruimte kom. Ik bezocht de kust voor de eerste keer 5 jaar geleden en ik was gefascineerd om een omgeving te zien die erg leek op die waarin ik opgroeide, gevormd door de dijk, de industrie en de natuur. Een parallel universum in een totaal andere realiteit. Ik zal deel uitmaken van de voorstelling, de klanken van de muziek belichamen en de natuur en de magie vertegenwoordigen.

River Tillotson

Ik ben River Tillotson, een architecte in opleiding en kunstenares uit Nieuw Zeeland. In het kader van mijn werk voor de Nederlandse landschapsarchitect Rob Roggema heb ik de historische overgang van waterwegen binnen Nederland vanaf de periode 9000 v. Chr. tot heden bestudeerd. Ikj zal een bijdrage leveren aan de visuele weergave van het concert met een combinatie van geïmproviseerde tekeningen, historische verwijzingen naar de natuurlijke waterwegen en thema’s geïnspireerd door de rivier de Eems en de Waddenzee.

Hinnie Steenbruggen 

Mijn naam is Hinnie Steenbruggen, ik ben een beeldend en conceptuele kunstenaar woonachtig in Groningen. Ik maak tekeningen, foto’s, textiele werken, mesh-sculpturen en performances. Het thema van mijn werk is de vervorming van de waarneming, het maken van sporen, uitwissen, onzichtbaarheid, onverbiddelijkheid en transformatie. Als lid van de kunstenaarsgroep Alice in Wonderland, die zich in het oosten van Groningen heeft gevestigd, ben ik verbonden met Eemsdelta. Onze projecten ‘Magnitude’ zijn gebaseerd op de problematiek van de aardbevingen in dat gebied. Het is een avontuur om de groep te inspireren en om mij te laten inspireren in een nieuwe uitdagende combinatie van muziek en beeldende kunst in een experimentele omgeving. Ik kijk er naar uit!

Bindert Helder

Mijn naam is Bindert Helder. Ik kom uit Friesland, maar woon al meer dan 10 jaar in Groningen. In 2016 ben ik afgestudeerd aan Academie Minerva. De weidse vlaktes van Eemsdelta brengen mij vaak terug naar de tijd en plek waar ik opgroeide. Ik voel me ook verbonden met de mensen, die zich -net als ik- trots voelen over hun unieke identiteit.

Jorien Ketelaar

 

Ik ben Jorien Ketelaar en ik kom uit het Noorden. Ik ben een kunstproject bij de Bierumer School en in de omgeving aan het doen, Vrijplaats Voor Verbeelding, wat gaat over het inzetten van de verbeelding. Het afgelopen jaar heb ik Eemsdelta leren kennen door er te zijn, te kijken, luisteren, verbeelden, en er op verschillende manieren in en mee te werken. Mijn verbeelding neem ik zeker met me mee.

Paula Biemans

Ik ben Paula Biemans, geboren in Zaandam, maar op verschillende plekken in  Nederland gewoond, en sinds 22 jaar in Bierum aan de Eems. Ik moest eerst erg wennen aan het landschap maar heb mij er mee verbonden: in mijn werk en ideeën. Ik neem mijn liefde voor de kunsten mee tijdens dit project.

Meedoen? Of heb je een goed idee?

Wil je meedoen of heb je een goed idee dat hierop aansluit? Neem contact op met De Cultuurgastjes!

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door:

Arend Gerds Profielfoto
Arend Gerds Profielfoto
Arend Gerds Profielfoto
Arend Gerds Profielfoto

Pin It on Pinterest

Share This