museum

Kinderbiënnale

Wil je weten wat de ambassadeurs allemaal leren, creëren en beleven?

Kijk dan ook eens op: www.groningermuseum.nl/kinderbiennale

kinderen in Groninger museum aan het tekenen

Wat is de kinderbiënnale?

De kinderbiennale is een tweejaarlijkse tentoonstelling die wordt samengesteld door 30 kinderambassadeurs uit Groningen. Zes leerlingen van De Wilster (Loppersum) Farmsumerborg(Delfzijl) en De Triangel (Appingedam) zijn samen met 24 schoolkinderen uit Groningen-stad sinds zaterdag 10 oktober 2020 officieel Kinderambassadeurs van de Kinderbiennale die georganiseerd wordt door het Groninger Museum (2 juni 2021 – 9 januari 2022)

Kinderen kijken uit het raam bij het Groninger Museum

Wat doen de ambassadeurs precies?

De zes leerlingen uit Eemsdelta die via IVAK meedoen zullen met hun klas- en schoolgenoten delen wat ze allemaal doen en leren binnen het project. Het bijzondere aan dit project is niet alleen de schitterende en tot eigen creativiteit uitnodigende kunstinstallaties, maar ook het proces: de leerlingen worden meegenomen in de verschillende facetten bij het maken van een tentoonstelling.

Zo zullen de ambassadeurs bijvoorbeeld het eerste persbericht gaan schrijven en de tekstbordjes op de muur. Ze denken mee over een kinder-marketingcampagne en de merchandise voor in de museumwinkel.

Ook lopen ze mee met techniek, leren hoe je een rondleiding geeft en gaan op atelierbezoek bij deelnemende kunstenaars.

Een ander belangrijk onderdeel van de beleving en het meedoen als kinderambassadeur is het zelf vastleggen van eigen ervaringen. Op de speciale website van de Kinderbiënnale delen de kinderen hun zelfgemaakte content over de biënnale met de rest van de wereld.

Bekijk de ervaringen van de kinderen »

Groninger Museum

Wat betekent dit voor Eemsdelta

Het IVAK onderzoekt samen met het museum hoe er een koppeling gemaakt kan worden tussen de ‘stadse’ Kinderbiënnale in het Groninger Museum met Eemsdelta.

Het streven is om in het tweede jaar ook de rest van Ommeland en de noordelijke provincies te betrekken in dit proces.

Heb je een goed idee?

Heb je een goed idee dat hierop aansluit? Neem contact op met De Cultuurgastjes!

Pin It on Pinterest

Share This