Het geluid van Eemsdelta

Aan het begin van dit jaar konden inwoners van Eemsdelta geluiden insturen naar het IVAK, wat zij kenmerkend vonden voor deze omgeving: Wat is Het Geluid van Eemsdelta?
Alles kwam voorbij. Van de meeuwen in Delfzijl tot de kerkklokken van Appingedam.

Hiermee is Groninger componist Arend Gerds aan de slag gegaan en heeft inmiddels een compleet muziekstuk gecomponeerd! Je bent vast nieuwsgierig hoe het is geworden, maar heb nog even geduld, in het najaar zal Het Geluid van Eemsdelta, een samenwerking met het NNO, ter uitvoering worden gebracht door lokale muziekverenigingen. Hopelijk voor veel publiek!

We kunnen wel alvast je nieuwsgierigheid iets bedwingen door je een klein stukje te laten horen! In de onderstaande teaser hoor je, als je goed luistert, de klokkengeluiden van de Nicolaïkerk in Appingedam.

Ben je ook zo benieuwd geworden naar de rest van het muziekstuk? Volg dan IVAK op Facebook of Instagram voor de laatste updates en nieuwtjes!

Noord Nederlands Orkest Afbeelding op het podium

17 april: Presentatie Eemsdelta Muziekstuk!

Inwoners van Eemsdelta hebben afgelopen februari geluiden naar ons opgestuurd die kenmerkend zijn voor de nieuwe gemeente.

Het geluid van een windmolen, het geronk van binnenvarende vissersschepen, de meeuwen, de wind, de kerkklokken en ga zo maar door. Al deze geluiden vormen de inspiratiebron voor een uniek Eemsdelta-muziekstuk, gecomponeerd door Arend Gerds.

In het najaar (als corona meewerkt) is de presentatie van dit muziekstuk. Gespeeld door muzikanten van alle muziekverenigingen in Eemsdelta die zich opgeven voor het projectorkest.

Het NNO zal dit laatste weekend van oktober workshops verzorgen aan diverse ensembles die voor deze gelegenheid worden samengesteld.

Tijdens de onlinebijeenkomst op 17 april neemt componist Arend Gerds je mee in het componeerproces en zullen de muzikanten van het NNO, die de workshops gaan verzorgen, zich aan je voorstellen.

Meld je aan voor deze online bijeenkomst.

Bekijk ook de website van het Noord Nederlands Orkest »

Arend Gerds Profielfoto

Wie is Arend Gerds?

De geluiden die karakteristiek zijn voor Eemsdelta vormen de inspiratiebron voor Groninger componist Arend Gerds.

Hij gaat met al die geluiden aan de slag en smeedt het tot een geheel: het Eemsdeltamuziekstuk!

Geschikt om te spelen voor harmonie, fanfare en brassband verenigingen.

Bekijk de website van Arend Gerds »

Vrouw speelt hoorn

30 & 31 oktober: Masterclasses en presentatie voor publiek!

Muzikanten van het Noord Nederlands Orkest (NNO) geven op 30 en 31 oktober 2021 masterclasses aan de deelnemers van de projectensembles.

Een unieke samenwerking tussen leden van verschillende verenigingen en de muzikanten van het NNO.

Op 31 oktober 2021 zal het Eemsdeltamuziekstuk dan daadwerkelijk gepresenteerd worden! Zal jouw geluid er in te herkennen zijn?

Zet ’t in je agenda!!

Meedoen? Of heb je een goed idee?

Wil je meedoen of heb je een goed idee dat hierop aansluit? Neem contact op met De Cultuurgastjes!

Pin It on Pinterest

Share This