Helaas moeten wij het concert ‘Het Geluid van Eemsdelta’ op 28 november 2021 uitstellen wegens corona. We zetten in om in het voorjaar van 2022 met net zoveel enthousiasme Het Geluid van Eemsdelta te laten horen!

 

 Het Geluid van Eemsdelta

Aan het begin van dit jaar konden inwoners van Eemsdelta geluiden die zij kenmerkend vonden voor deze omgeving insturen via IVAK: Wat is Het Geluid van Eemsdelta? Alles kwam voorbij: van de meeuwen in Delfzijl tot de kerkklokken van Appingedam.

Leden van diverse muziekverenigingen uit Eemsdelta vormen samen een projectorkest en zullen onder leiding van Frans-Aert Burghgraef dit exclusieve muziekstuk, gecomponeerd door Arend Gerds, uitvoeren.

Dit zal zich allemaal afspelen in een levend decor gemaakt door Paula Biemans en Jorien Ketelaar: 10 kunstenaars zullen live op de beweging van de muziek non-stop gaan tekenen  wat groots geprojecteerd zal worden in de zaal. Daarom mogen bezoekers plaats nemen op draaibare bureaustoelen waarmee zij zich kunnen wenden naar wat er te zien is; hiermee wordt Het Geluid van Eemsdelta een 360-graden beleving.

Het Geluid van Eemsdelta wordt mogelijk gemaakt door: Provincie Groningen, VSB Fonds, Loket Leefbaarheid en Prins Bernhard Cultuurfonds op initiatief van IVAK.

We kunnen alvast je nieuwsgierigheid iets bedwingen door je een klein stukje te laten horen! In de onderstaande teaser hoor je, als je goed luistert, de klokkengeluiden van de Nicolaïkerk in Appingedam.

Arend Gerds Profielfoto

Wie is Arend Gerds?

De geluiden die karakteristiek zijn voor Eemsdelta vormen de inspiratiebron voor Groninger componist Arend Gerds.

Hij gaat met al die geluiden aan de slag en smeedt het tot een geheel: het Eemsdeltamuziekstuk!

Geschikt om te spelen voor harmonie, fanfare en brassband verenigingen.

Bekijk de website van Arend Gerds »

Arend Gerds Profielfoto

Wie is Frans-Aert Burghgraef?

Deze oorspronkelijke Groninger dirigeert sinds het begin van zijn dirigeer-carrière in 2014 bijna alle Nederlandse symfonieorkesten, zoals Rotterdams Philharmonisch Orkest, Radio Filharmonisch Orkest, Noord Nederlands Orkest, Nederlands Philharmonisch Orkest, Het Gelders Orkest, philharmonie zuidnederland, Residentie Orkest & Orkest van het Oosten.

Aan dit rijtje kan natuurlijk straks het unieke projectorkest van Het Geluid van Eemsdelta worden toegevoegd!

Bekijk de website van Frans-Aert Burghgraef »

Het Decor

De orkesten en ensembles van Het Geluid van Eemsdelta spelen in een levend decor van Paula Biemans en Jorien Ketelaar.

Tien kunstenaars, afkomstig uit zowel Eemsdelta als binnen- en buitenland, gaan non-stop live tekenen, schilderen en collages maken in reactie op de muziek, de orkesten en het publiek. Dit zal groots worden geprojecteerd in de ruimte om de podiums heen.

Het decor is constant in beweging, laag voor laag zal er een landschap worden opgebouwd van visuele reacties op de muziek. Bezoekers mogen plaats nemen op draaibare stoelen waarmee zij zich kunnen wenden naar wat er te zien is; het is hierdoor een unieke 360-graden belevenis. Het kan maar zo zijn dat iedereen een andere kant op kijkt. Het concert is hiermee een eenmalig en uniek interactief muziek- én beeldspektakel dat nimmer terugkomt.

Slag om Pocket Delfzijl Tweede Wereldoorlog
Slag om Pocket Delfzijl Tweede Wereldoorlog
Slag om Pocket Delfzijl Tweede Wereldoorlog

Meedoen? Of heb je een goed idee?

Wil je meedoen of heb je een goed idee dat hierop aansluit? Neem contact op met De Cultuurgastjes!

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door:

Arend Gerds Profielfoto
Arend Gerds Profielfoto
Arend Gerds Profielfoto
Arend Gerds Profielfoto

Pin It on Pinterest

Share This