theater illustratie

Herdenkingswandeling DOORHEEN
op 4 en 5 mei door het centrum van Delfzijl

 

DOORHEEN is een jongerenproject in het kader van Theater na de Dam in samenwerking met het Noord Nederlands Toneel, vooropleiding theater De Noorderlingen en IVAK.

Jongeren uit Delfzijl verdiepten zich onder leiding van theatermaker Lies van de Wiel in de geschiedenis van Delfzijl ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Hun onderzoek vormt de basis voor de herdenkingswandeling DOORHEEN.

De jongeren vertalen oorlogsverhalen uit Delfzijl en maken daar een ‘monument’ van die op diverse plekken in Delfzijl te zien zijn.
Zij zijn in gesprek gegaan met ouderen die in hun jeugd de oorlog in Delfzijl nog hebben meegemaakt. De jongeren hebben brieven gekregen waarin mensen hun oorlogservaringen uit Delfzijl beschrijven en ze zijn opzoek gegaan naar persoonlijke oorlogsverhalen van hun grootouders en overgrootouders.

Op 4 en 5 mei loop je langs die ‘monumenten’: van kleine tentoonstellingen, beeldende installaties tot scènes gespeeld door de jongeren zelf. Hierin laten de jongeren je zien, horen en beleven hoe zij deze verhalen interpreteren en door willen geven.

Loop je mee?

Om de publieksstroom voor de herdenkingswandeling DOORHEEN te handhaven, wordt gebruik gemaakt van een reserveringssysteem.
In het door jou gekozen beschikbare tijdslot kun je bij het startpunt, op vertoon van je reserveringsmail, het routeboekje ophalen voor de wandeling.

 

  • De route start en eindigt bij het station van Delfzijl.
    (Start op het perron aan de kant van de bussen)
  • Per tijdslot mogen 2 personen (of één huishouden) starten met de wandeling.
  • De wandeling is iets meer dan 3 kilometer lang en duurt in totaal ongeveer 1 uur en 15 minuten.
Slag om Pocket Delfzijl Tweede Wereldoorlog

Doorheen

Door de tijd heen.
Je ergens doorheen worstelen.
Iets voltooid hebben.
Het niet meer hebben.

 

Cast & Crew

Zes jongeren uit Eemsdelta zoeken samen met regisseur Lies van de Wiel naar 5 oorlogsverhalen uit Delfzijl. Zij delen hun kijk hierop met het publiek in een unieke theaterwandeling langs prachtige, ontroerende en vergeten plekken in en rondom het centrum van Delfzijl.

Slag om Pocket Delfzijl Tweede Wereldoorlog

Cast

Slag om Pocket Delfzijl Tweede Wereldoorlog
Slag om Pocket Delfzijl Tweede Wereldoorlog
Slag om Pocket Delfzijl Tweede Wereldoorlog

 

Crew

Slag om Pocket Delfzijl Tweede Wereldoorlog
Slag om Pocket Delfzijl Tweede Wereldoorlog
Kinderen kijken uit het raam bij het Groninger Museum

Jong en oud in gesprek

In samenwerking met het Noord Nederlands Toneel gaan wij het gesprek aan tussen de jongere en de oudere generatie. Waar vinden zij elkaar? En waar ligt hun levens totaal uit elkaar?

Wat hebben jongeren te danken aan of te leren van de ouderen? Kunnen de ouderen nog iets leren van de jongeren?

Lees hier meer over »

Groninger Museum

De voorstelling

Deze gesprekken en ervaringen vormen samen met de oorlogsgeschiedenis de basis voor de voorstelling die jongeren uit Delfzijl gaan maken met regisseur Lies van de Wiel.

De theatervoorstelling is een jongerenproject in het kader van Theater na de Dam.

Lees meer over Theater na de Dam »

 

Nieuwsgierig?

Pin It on Pinterest

Share This